Hypotheek oversluiten?

Bereken of je niet te veel betaalt voor je hypotheek

Niet alleen de financiële markt en de economie is aan verandering onderhevig, ook jouw persoonlijke situatie kan veranderen. Daarnaast wil je natuurlijk altijd zo veel mogelijk besparen op je maandlasten.

Bereken met onderstaande module of je huidige hypotheek nog steeds bij je situatie past of dat deze misschien te duur is in de huidige markt en oversluiten misschien gunstig is.

hypotheek

 

Hypotheekrente oversluiten gunstig?

Heb je jaren geleden een hypotheek afgesloten en de rentevaste periode voor lange tijd vastgelegd, dan kan de situatie op dit moment best veranderd zijn. Je hypotheekrente zou nu wel eens te hoog kunnen zijn. Om van een lagere rente te profiteren kun je je huis opnieuw laten taxeren en de woningwaarde opsturen naar je geldverstrekker. Maar het kan ook een optie zijn om over te stappen naar een andere geldverstrekker.

Heb je de berekening ingevuld en zijn er mogelijkheden om te besparen? Maak een afspraak met je WHC hypotheekadviseur om samen te bekijken of het gunstig is de hypotheek om te zetten. Bij oversluiten dien je namelijk rekening te houden met de boeterente die je veelal aan de oude geldverstrekker moet betalen, de taxatiekosten, de advies- en bemiddelingskosten alsmede de notaris- en kadasterkosten. Een boeterente staat zwart-op-wit in de hypotheekvoorwaarden. Je betaalt deze boete omdat de bank in het geval dat jij overstapt, minder rente ontvangt dan bij het afsluiten de rentevaste periode was afgesproken. De WHC hypotheekadviseur kijkt daarom niet alleen naar de rente maar ook naar de voorwaarden, de waarde van je woning, je inkomen en of de boete die je aan de geldverstrekker moet betalen het voordeel van de lagere rente niet tenietdoet.

Afspraak maken >