Huren of kopen?

Als je jong bent en nog niet zo’n hoog inkomen hebt, denk je wellicht: moet ik nu al een huis kopen? Of zal ik nog even blijven huren zodat ik nog wat kan sparen en later een duurdere woning kan kopen? Maar huren is uiteindelijk ook duur en de huurprijzen stijgen elk jaar. Het is dus maar de vraag of je tijdens het huren wel aan sparen toekomt. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van je inkomen en de huur die je op dat moment betaalt.

Met deze berekenmodule kun je gemakkelijk je huidige huursituatie vergelijken met de lasten van een koopwoning.

Huren of kopen, bereken wat voordeliger is:

huren of kopen berekenen, powered by hypotheekbond

 

Indien je na het toepassen van deze indicatieve berekeningen tot de conclusie komt dat je beter kunt kopen, maak dan een afspraak met een WHC hypotheekadviseur. Onze hypotheekadviseur kan je verder helpen met de eventuele overstap van huren naar kopen.

Kom je er op basis van de berekening nog niet uit? We helpen je ook graag om de berekening te verduidelijken en uitgebreider advies te geven dat past bij jouw situatie. Neem hiervoor contact met ons op.

Huis kopen of niet?

Natuurlijk spelen niet alleen je inkomen en de huur- en koopprijzen een rol in je afweging tussen huren of kopen. Er zijn ook andere zaken van belang. Denk er bijvoorbeeld eens over na hoe lang je op dezelfde plek wil blijven wonen en of je graag zelf (groot) onderhoud aan je huis doet. Bij een huurwoning is de verhuurder namelijk verplicht om groot onderhoud uit te voeren. Bij een koopwoning ben je hier zelf verantwoordelijk voor. Zo zijn er dus tal van zaken die om de hoek komen kijken bij de keuze tussen kopen of huren.

Wanneer je nog vragen hebt of als er nog onduidelijkheden zijn in je afweging tussen huren of kopen, neem dan gerust contact op met WHC Hypotheken voor advies van een onafhankelijk adviseur.