Hypotheek voor doorstromers

Na jaren prettig gewoond te hebben in je huidige huis voel je misschien de behoefte voor een grotere woning. Dit kan komen door gezinsuitbreiding, omdat je nu wel eens een tuin wilt, een woning in een leukere buurt ziet, in een andere stad wilt wonen of je hebt gewoon de behoefte aan een groter huis.

Maar ja, hoe pak je dat aan? Wellicht herken je één van de volgende vragen:

  • Wat is de overwaarde van mijn huidige woning?
  • Moet ik eerst kijken naar een nieuwe woning of eerst mijn oude verkopen?
  • Wat kan ik doen met de overwaarde op mijn woning?
  • Mijn oude woning staat onder water (oftewel: de lopende hypotheek is hoger dan de verkoopwaarde van de woning). Kan ik nu wel een ander huis kopen?
  • Ik heb nu een combinatiehypotheek op mijn woning bestaande uit een deel beleggingshypotheek, een deel spaarhypotheek en een deel aflossingsvrij. Welke hypotheekdelen kan ik meeverhuizen naar mijn nieuwe woning?

Persoonlijk advies over je hypotheek bij verhuizing

Al deze vragen kan je WHC hypotheekadviseur het beste in een persoonlijk gesprek beantwoorden. Een goede voorbereiding vóórdat je naar een andere woning gaat kijken is het veiligst en voorkomt teleurstellingen.

In dit gesprek komen lastige onderwerpen zoals de bijleenregeling, de wetgeving ter beperking van hypotheken en de nieuwe fiscale maatregelen ook ter sprake. Jouw hypotheekadviseur kan dit allemaal uitleggen en het juiste advies geven.

Maak nu een afspraak >