Hersteladvies beleggingsverzekering

Een beleggingsverzekering is vaak een belangrijk onderdeel van je financiële toekomst. De beleggingsverzekering is meestal bedoeld om vermogen op te bouwen om je hypotheek af te lossen of ter aanvulling op je pensioeninkomen. Vaak wordt het doelkapitaal echter niet behaald. Dit komt door hoge kosten, het gebruik van hoge rekenrendementen en tegenvallende beleggingsrendementen.

Je situatie nu

In zijn algemeenheid gesproken bouwen beleggingsverzekeringen minder waarde op dan oorspronkelijk de bedoeling was. Er zijn echter mogelijkheden om meer vermogen op te bouwen. Als je nu actie onderneemt kunnen grotere financiële problemen in de toekomst worden voorkomen.

Je situatie straks?

Als je straks te weinig vermogen hebt opgebouwd, kan dat (ernstige) problemen veroorzaken. Hoe eerder je actie onderneemt, hoe meer je de situatie nog kan beïnvloeden. Wij kunnen als adviseur onderzoeken wat je nu kunt doen om je toekomstige situatie te veranderen. Om daar goed naar te kunnen kijken moeten we eerst recente gegevens over je situatie ontvangen. Je kunt deze aan ons doorgeven via dit vragenformulier.

Als wij deze gegevens van je hebben ontvangen dan sturen we je een uitgebreide email met verbetermogelijkheden. Daarna kunnen we telefonisch overleggen en indien gewenst ook een afspraak maken. Voor het uitvoeren van wijzigingen zullen er waarschijnlijk kosten in rekening worden gebracht. We zullen je daar vooraf van op de hoogte brengen zodat je een goede beslissing kunt nemen.

Je mogelijkheden om meer waarde op te bouwen

We hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rij gezet om een beter beeld te geven van mogelijke situaties.

  • Beleggingshypotheek aanpassen   

Je kunt, binnen je fiscale mogelijkheden, je overlijdensrisicodekking aanpassen, kiezen voor beleggingsfondsen met lagere kosten of premie verhogen zodat je meer vermogen opbouwt.

  • Beleggingshypotheek omzetten

Je kunt overstappen naar een moderne beleggingsverzekering zoals beleggingsverzekering met een lagere kostenstructuur, een bankspaarproduct, een spaarhypotheekverzekering of een ander product.

  • Niets doen 

Je kunt de verzekering laten zoals deze is. Je bouwt dan waarschijnlijk minder waarde op dan je bedoeling was.

Heb je nog vragen?

Bel ons gerust voor meer informatie. We adviseren je graag. Kijk ook eens op de website van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor meer informatie over herstelmogelijkheden van je beleggingsverzekering.