Wat is de beste periode om je huis te verkopen?

Heb je plannen om te gaan verhuizen? Dan ben je vast harstikke druk met het vinden van een nieuw huis en alles hiervoor te regelen. Daarnaast moet je je oude huis ook nog zien te verkopen. Nu is dat op de huidige markt niet zo moeilijk. Maar er zijn een aantal tips waardoor het nog makkelijker wordt.

De periode

Het voorjaar is de meest ideale periode om je huis in de verkoop te zetten. Het weer is goed, je tuin is mooi groen en alles begint net te bloeien. Het perfecte plaatje om een nieuw huis te bezichtigen. Maanden die het minder goed doen zijn juli en augustus, door de zomervakantie. Vooral voor de doelgroep gezinnen is het beter te wachten tot na de schoolvakantie. September is ook een goede maand omdat veel mensen tijdens hun zomervakantie plannen maken. December is minder gunstig door de feestdagen.

De presentatie van je huis

Hoeveel bezichtigingen je huis krijgt hangt ook samen met de presentatie. Geïnteresseerden krijgen de eerste indruk via de foto’s. Zorg dat deze met mooi weer gemaakt zijn. Ook hier is het voorjaar een goede periode als alles er mooi bij ligt. Let ook binnen op de details. Natuurlijk moet het er opgeruimd uitzien. Heb je huisdieren? Verberg de kattenbak, voerbakken of andere accessoires. En één vergeten kapot lampje in één van je spots kan de totale uitstraling al net negatief beïnvloeden. Een vaas verse bloemen op de eettafel maakt het helemaal af. Een goede vastgoedfotograaf heeft hier aandacht voor en zal je helpen om de puntjes op de i te zetten voor de fotoshoot.