Ruim aanbod tijdens Open Huizen Dag 1 oktober


Geplaatst op 28-09-2016


Aanstaande zaterdag vindt de Open Huizen Dag weer plaats. Deze dag wordt twee keer per jaar, in het voor- en najaar, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen (NVM). Dit is de ideale dag voor huizenzoekers om hun potentiële droomhuis te vinden en voor verkopers een goede gelegenheid om te zien hoe goed hun huis in de huidige markt ligt.

Van elf uur ’s ochtends tot drie uur ’s middags kunnen huizenzoekers een woning die deelneemt aan de Open Huizen Dag, zonder afspraak bezichtigen. Er nemen ruim 25.000 koopwoningen die op Funda staan deel aan deze dag. Dit jaar is er een speciale app beschikbaar voor de woningzoekers: de NVM Open Huizen Dag App. Hier kunnen de bezoekers makkelijk bijhouden welke huizen tot hun favorieten behoren.

Huizenzoekers kunnen het beste met een wensenlijst op pad gaan. Zet hier bijvoorbeeld het minimaal gewenste aantal kamers, gewenste oppervlakte van een eventuele tuin en de maximale afstand tot voorzieningen. En natuurlijk is het belangrijk een beeld te hebben van de mogelijke hoogte van een lening. Plan van te voren ook een efficiënte route zodat de tijd goed benut wordt. Maak hiervoor een selectie van de huizen in de speciale app.

Volgens NVM-woordvoerder Roeland Kimman is het goed te merken dat de woningmarkt aantrekt. Dat is te zien aan het aanbod van huizen die te koop staan. Dit loopt namelijk een klein beetje terug. Bij de vorige editie waren er iets meer deelnemende huizen, zo’n 37.000. Dit aantal was de keer daarvoor ook iets hoger. Hier is aan te zien dat woningen nu sneller verkocht worden. De huidige lage rente maakt het kopen van een huis aantrekkelijker. “Maar er is nog steeds volop keus.” Aldus Kimman.