Klantenservice

Klantenservice, WHC Hypotheken gaat verder waar banken en veel hypotheekadviseurs stoppen.

WHC Hypotheken (Wildschut Hypotheek Combinatie) maakt deel uit van een middelgrote verzekeringsgroep met financieel adviseurs die niet alleen verstand hebben van hypotheken en leningen maar ook van schadeverzekeringen zoals auto/motorverzekeringen en je woonpakket. Wij hebben volkomen onafhankelijk en werken samen met vrijwel alle Nederlandse geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Door samenwerking met externe partijen kan onze groep je ook adviseren op het gebied van aankoop, verkoop, huur, verhuur of taxatie van woningen en kunnen wij je zelfs van dienst zijn bij het verzorgen van jou als particulier bij het verzorgen van je aangifte inkomstenbelasting of voorlopige teruggaaf.  Ook bij het voornemen tot echtscheiding of verbreken van de samenleving kunnen wij u van dienst zijn. Profiteer van het gemak van alles onder één dak!

Vertrouw de rekentools niet!

Rekentools geven slechts een globale inschatting van je mogelijke maandlasten en heel vaak wordt u dan op het verkeerder been gezet aangezien niet alle inkomenselementen meetellen voor een hypotheek.

Onze hypotheekadviseurs kunnen wel een exacte berekening voor je maken zodat u veilig naar een woning kunt kijken.  Klik hier voor ons “Vragenformulier Woonpakket” voor een vrijblijvend  en gratis oriëntatierapport m.b.t. je hypotheekmogelijkheden.  Na ontvangst van dit vragenformulier maken wij voor je een berekening waardoor u globaal inzicht krijgt over je  maximale hypotheek en de maximale koopsom vooraankoop van een woning uitgaande van het minimaal benodigde eigen geld.

In sommige gevallen kunt u zelfs een bieding doen op een woning zonder het voorbehoud op te nemen voor het verkrijgen van een hypotheek. Dat geeft u tweemaal zoveel kans op de woningmarkt. →Dit kan overigens alleen als je hiervoor nadrukkelijk de schriftelijke bevestiging van onze hypotheekadviseur ontvangt. Bel ons voor advies, een afspraak of een persoonlijke offerte op maat.

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 12:30 uur en tussen 13:15 en 17:00 uur via 023 – 525 0311, buiten de kantooruren zijn wij bereikbaar via WhatsApp via 06-53145736.

Je kunt ook gebruik maken van het e-mailformulier om een afspraak te maken.

Online persoonlijk advies op afstand

Geen tijd voor een afspraak? Een Coronaproof maar toch persoonlijk advies? Je kunt bij ons ook je hypotheek regelen met Advies op Afstand (webcamadvies)

Hier vind je alle informatie over hoe dit werkt en wat je moet doen om je aan te melden.

Zorgplicht en serviceabonnementen

WHC Hypotheken werkt niet met serviceabonnementen. Wel houden we ons natuurlijk aan de verplichte wettelijke gratis zorgplicht voor financieel adviseurs.  Zaken die niet aan de wettelijk verplichte zorgplicht vallen zijn niet gratis en worden berekend op basis van uurloon of een overeen te komen vast tarief. Wij berekenen in elk geval altijd een honorarium door indien een adviesvraag leidt tot het moeten maken van nieuwe berekeningen voor de klant.

Er kunnen wijzigingen zijn in je persoonlijke financiële- of huiselijke omstandigheden waardoor je huidige hypotheek niet meer passend is en natuurlijk kan de marktsituatie rondom je woning wijzigen zoals stijging of daling van de huizenprijzen, hogere WOZ, belastingmaatregelen etc. die invloed kunnen hebben op je hypotheek.  Mogelijk komt je woning door extra aflossing of hogere woningwaarde in een gunstiger risicoklasse en kan de rente omlaag.

Wij kunnen dat niet voor je bijhouden, maar indien zo’n situatie zich voordoet of  je wilt weten of dit voor jou van toepassing is, dan adviseren wij je contact met ons op te nemen.  Dat kan rechtstreeks bij één van onze vestigingen of bij onze centrale organisatie.

Wat als?  Echtscheiding, overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid of het bereiken van de pensioenleeftijd.

Je loopt altijd veel inkomensrisico’s zoals bij echtscheiding of verbreken samenleving met je partner, overlijden, geheel of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid of een tegenvallend pensioen.

Je WHC hypotheekadviseur kan die risico’s uitstekend voor je in kaart brengen en eventuele oplossingen adviseren. Ter voorbereiding is het handig om je werkgever een werkgeversverklaring te vragen volgens het NHG model met een aanvullende verklaring m.b.t. eventuele voorzieningen gesloten door of via de werkgever.  Tevens is het opvragen van je toekomstige pensioengegevens via “mijnpensioenoverzicht.nl” een must.

Veel mensen sluiten een overlijdensrisicoverzekering af zodat de hypotheek geheel of gedeeltelijk kan worden afgelost bij overlijden. Dat is op zich heel verstandig, vooral als dat op fiscaal juiste wijze wordt afgesloten. Veel minder mensen zorgen voor voorzieningen t.a.v. de overige inkomensrisico’s.

Laat je WHC hypotheekadviseur je adviseren want dat is van groot belang voor jezelf en je gezin.